Undervattenskonstruktioner är inte synliga och borde därför inspekteras regelbundet för att föräkra sig om säker och effektiv användning. Detta görs ofta genom dykning. Dykning är alltid riskabelt, särskilt om man inte vet vad som ligger under ytan. Minimera riskerna genom att minska behovet av att dyka, och genom vetskap om när det är absolut nödvändigt att skicka ner dykare för inspektioner eller reparationer.

 

Undervattenskonstruktioner måste inspekteras regelbundet. På så sätt kan du undvika risker och kostnader av förändringar eller skador som inte upptäckts. Detta betyder också färre olyckor.

Det vanligaste sättet att inspektera undervattenskonstruktioner, dykning, är riskabelt. Riskerna påverkar priset: dykinspektioner är dyra och långsamma. I vissa fall undviker man att inspektera och detta kan leda till att man hittar skadorna för sent.

Problem med dykinspektioner:
• Dålig sikt
• Högt pris
• Långsamt
• Svårt att navigera
• Farligt
• Säkerhetskraven kan störa inspektionsområdets vanliga aktiviteter

Detta för oss ett steg närmare hemligheten om hur man kan undvika dykning kostnadseffektivt.

Jämförelse av dykares sikt och multibeam ekolod

Undvika onödig dykning

Du vill inte betala för mycket eller riskera dykares säkerhet. Så, vad gör du? Du utnyttjar multibeam sonar och laserinspektioner. Med den detaljerade datan som du får, kan du fokusera dykningarna till de områden som mest behöver dem.

Till exempel: dyk inte längs två kilometer av kajkonstruktioner utan dyk istället längs två meter, där problemen finns. När dykarna vet vad som väntar dem under ytan, kan de förbereda sig bättre.

 

Detaljerad information och 3D data med sonarinspektioner

VRT har specialiserat sig på undervattensinspektioner med nyaste och nyskapande teknologi och överlämnar rapporter i 3D format som alla kan använda. Med multibeam ekolod och laserskanning får vi en bättre bild av havsbottnen än kameror eller människoöga kan åstadkomma. Med vår mätbåt skannar vi området snabbt och utan störningar.

Oroa dig inte, dykare förlorar inte sina jobb på grund av sonarinspektioner. Tvärtom! På basen av våra rapporter som visar problem och skador, behöver man ofta dykinspektioner eller undervattensreparationer. Tack vare sonarinspektioner vet du exakt, när och vart du måste skicka dykare. Om något har kollapsat eller det finns lösa föremål, kan dykare förbereda sig.

 

Läs mer (på engelska) på våra sidor eller kontakta oss.

Vi hjälper dig gärna med dina data management och förvaltning av tillgångar!


Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Karri Kolehmainen & Ville Mäkeläinen

Myynti ja asiakkuudet

Karri Koistinen

+358 40 0604927

karri@vrt.fi

 

 

Ville Mäkeläinen

+358 44 513 2222

ville@vrt.fi

 

Etsitkö jotakuta muuta? Katso kaikki Yhteystiedot.