Monikeilainkaikuluotaus- ja lasertarkastus käyttöturvallisuuden varmistamiseksi

VRT tutki tekoaltaan patorakenteet Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle (EPO ELY), joka on tärkeä alueellinen vaikuttaja Suomen kestävän hyvinvoinnin kehittämisessä. Tutkimus sisälsi Patanan tekoaltaan vedenpinnan yläpuolisten rakenteiden sekä Yrttikosken patorakenteiden ja vesialueen laser- ja kaikuluotaustarkastuksen.

ELY-keskukselle oli erityisen tärkeää saada selkeää ja tarkkaa tietoa patorakenteiden muodoista ja mahdollisista muutoksista, jotta patojen normaali toiminta voidaan varmistaa. VRT:n toimittama kattava tutkimusraportti ja selkeä 3D-pistepilvidata auttavat ELY-keskusta selvittämään patojen ja suojaelementtien muodot sekä mahdolliset muutokset, jotta patoturvallisuutta ja rakenteiden ylläpitoa voidaan kehittää proaktiivisesti ja kustannustehokkaasti. ELY-keskus hyödyntää tarkkaa ja yksityiskohtaista 3D-dataa GISGRO-verkkopalvelun kautta patojen turvallisen käytön sekä rakenteiden pitkän eliniän takaamiseksi. Tutkimuksen tuloksia tullaan käyttämään vertailuaineistona tuleville mittauksille ja muutosseurantaan.

“Varsinkin VRT:n kehittynyt visuaalinen anti oli alusta asti yksi silmään pistänyt asia, jonka vuoksi VRT valikoitui yhteistyökumppaniksi. GISGRO-palvelussa, jossa visuaalisuus on huippuluokkaa, voi tarkastella omatoimisesti juuri haluamaansa poikkileikkausta, joka mahdollistaa muun muassa rakenteiden muutosten tarkemman seurannan”, kertoo Tomi Mäki, vesitalousasiantuntija, EPO ELY.

ELY centre logo

Tutustu ELY-keskukseen täällä

VRT:n monikeilainkaikuluotaustarkastuksilla pystytään sukellukseen verrattuna seuraamaan hyvinkin pitkiä patojaksoja ja aistimaan rakenteiden kuntoa yksityiskohtaisesti. VRT:n tuottama selkeä 3D pistepilvidata ja online-työkalut auttavat meitä lisäämään patojen käyttöturvallisuutta tehokkaasti pitkälläkin aikajänteellä.

Tomi Mäki, vesitalousasiantuntija, EPO ELY

Lue lisää. Seuraava tapausesimerkki:

Liikennevirasto

Liikennevirasto

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Karri Kolehmainen & Ville Mäkeläinen

Myynti ja asiakkuudet

Karri Koistinen

+358 40 0604927

karri@vrt.fi

 

 

Ville Mäkeläinen

+358 44 513 2222

ville@vrt.fi

 

Etsitkö jotakuta muuta? Katso kaikki Yhteystiedot.