Vedenalaiset rakennetarkastukset mukana öljyterminaalien omaisuudenhallinnassa

World Fuel Servicen tytäryhtiö Falmouth Petroleum Ltd tarjoaa polttoaineiden säilytys- ja täydennyspalveluita Lounais-Englannissa. Aivan Atlantin valtameren rannalla sijaitseva satama on maailman kolmanneksi suurin ja syvin luonnonsatama. Viime vuosina Falmouth Petroleum on investoinut voimakkaasti sataman kehittämiseen ja onkin nyt alansa edelläkävijä kustannustehokkuudessa ja ympäristöystävällisyydessä.

VRT:n tarkastamassa laiturissa on öljyterminaaleille tyypillisesti monimutkaisia paalurakenteita. Sataman sijainti avomeren läheisyydessä aiheuttaa ympäristörasitusta rakenteille; suolarasitus ja aaltojen aiheuttamat betonivauriot ovat tavallisia havaintoja vastaavissa olosuhteissa. Valtavat öljytankkerit aiheuttavat myös mekaanista rasitusta, erityisesti kallistuneet paalut voivat olla vaarassa, mikäli laivat osuvat niihin. Näissä olosuhteissa vakavatkin vauriot voivat kehittyä nopeasti, joten rakenteiden tarkkailu on tärkeää. Öljyputkia tukevien rakenteiden hyvä kunto varmistaa, että sataman toiminnot ovat ympäristön kannalta turvallisia.

3D-datan helppoa hyödyntämistä ylläpidossa

Falmouth Petroleum on aikaisemminkin tarkastellut merenpohjan topografiaa, mutta VRT:n suorittama tarkastus oli ensimmäinen sataman pystyrakenteisiin asti ulottuva. VRT tarkasti uudenkarhean öljylaiturin rakenteet sekä pohjatopografian laiturin lähettyviltä. Tavoitteena oli varmistaa rakenteiden kunto ja seurata maamassojen siirtymistä laiturin läheisyydessä. “Pystyimme vertaamaan VRT:n pohjadataa aiempiin tarkastuksiin ennakoidaksemme tulevaisuuden ruoppaustarvetta”, kertoi Paul Denmead, sataman operatiivinen johtaja, World Fuel Services Europe Ltd.

Tarkastukset sujuivat aiheuttamatta häiriöitä sataman toiminnalle. Usein VRT:n tarkastus on ensimmäinen kerta, kun sataman omistajat tai hallinnoijat näkevät rakenteet tästä näkökulmasta; meren puolelta yhdistäen veden pinnan alaisen kaikuluotausdatan, veden yläpuolisen laserdatan sekä kenttämiehistön valokuvat ja havainnot. Kaikki nämä palaset yhdistetään VRT:n toimistolla, jolloin saadaan saumaton kokonaiskuva rakenteista. VRT toimittaa tarkastuksen tulokset GISGRO-verkkopalvelussa varmistaakseen niiden helpon hyödyntämisen rakenteiden ylläpidon suunnittelussa. Rakennetarkastajamme käyvät myös läpi kaikki luokitellut havainnot loppupalaverissa asiakkaan kanssa. Havainnot vaurioista, matalista alueista tai kappaleista merenpohjasta on helppo viestiä eteenpäin verkkopalvelun avulla kunnossapidon tai ruoppauksen tarpeisiin.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Karri Kolehmainen & Ville Mäkeläinen

Myynti ja asiakkuudet

Karri Koistinen

+358 40 0604927

karri@vrt.fi

 

 

Ville Mäkeläinen

+358 44 513 2222

ville@vrt.fi

 

Etsitkö jotakuta muuta? Katso kaikki Yhteystiedot.