Rakenteiden pitkä elinkaari varmistettu säännöllisillä tarkastuksilla

Doverin satamassa on Euroopan vilkkain RoRo-satama, jossa käy vuosittain 5 miljoonaa alusta ja 13 miljoonaa matkustajaa.

Vuonna 2016 VRT tutki Doverin satamassa kolme kilometriä laiturirakenteita ja merenpohjan topografiaa osana sataman kehitysprojektia. Tavoitteena on kehittää rakenteiden elinkaaren hallintaa ja maksimoida rakenteiden käyttöikä.

Tutkimuksilla haluttiin saada selville rakenteiden ja läheisen merenpohjan kuntoa yksityiskohtaisesti. Mittaukset suoritettiin neljässä päivässä VRT:n tutkimusaluksella kuvaten vedenalaiset alueet monikeilainkaikuluotaimella ja veden yläpuoliset rakenteet laserkeilaimella. Sataman 24/7 toiminnot, haastavat paalurakenteet ja jopa kuuden metrin vuorovesivaihtelut eivät aiheuttaneet ongelmia VRT:n ammattilaisille.

Aineistojen yhdistämisen ja käsittelyn jälkeen muodostui saumaton kuva laiturirakenteista ja pohjan topografiasta. Raportti mahdollisti perinpohjaisen analyysin rakenteiden kunnosta sekä ohjasi sukellustarkastukset juuri oikeisiin kohteisiin.

Menestyksekäs yhteistyö jatkuu edelleen ja Doverin satamassa seurataan pitkäaikaisia muutoksia rakenteissa joka kuudes vuosi tehtävillä uusintatarkastuksilla.

Koska satamamme käsittelee 17 prosenttia UK:n tavaraliikenteestä, on elintärkeää, että rakenteemme kestävät rasitusta. VRT:n tarkastuksesta saimme yksityiskohtaisen analyysin rakenteiden kunnosta. Sen avulla parannamme rakenteiden ylläpidon kustannustehokkuutta, sillä voimme kohdentaa sukellustarkastukset juuri niille alueille, joista tarvitsemme lisätietoa.

Darren Bell, Maanmittausinsinööri, Doverin satama

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Karri Kolehmainen & Ville Mäkeläinen

Myynti ja asiakkuudet

Karri Koistinen

+358 40 0604927

karri@vrt.fi

 

 

Ville Mäkeläinen

+358 44 513 2222

ville@vrt.fi

 

Etsitkö jotakuta muuta? Katso kaikki Yhteystiedot.