Tarkkaa tietoa sataman rakenteiden kunnossapidon tarpeisiin

Pietarsaaren sataman läpi kulkee vuosittain yli miljoona tonnia tavaraa, tärkeimpinä mm. puu- ja paperiteollisuuden tuotteita. Sataman häiriöttömälle toiminnalle onkin tärkeää, että rakenteet ovat ja pysyvät priimakunnossa. Pietarsaaren satama on jo aiemmin tutkinut rakenteita veden yläpuolella, mutta tarvitsi tietoa laitureiden vedenpinnan alapuolella sijaitsevista rakenteista ja niiden kunnosta.

VRT suoritti tarkastuksen sataman rakenteille ja pystyrakenteiden vieressä olevalle merenpohjalle. Tarkastus kattoi reilun kilometrin verran rakenteita ja kenttätyöt tehtiin satamassa yhden päivän aikana. Samalla kertaa saatiin tarkkaa tietoa pystyrakenteista vedenpinnan ylä- ja alapuolella sekä merenpohjan tilanteesta. Kun kenttätyöt on tehty viimeisen päälle tarkasti, VRT:n raportointitiimi luo saumattoman kokonaiskuvan yhdistäen laserkeilaimesta sekä monikeilainkaikuluotaimesta saadun datan.

GISGRO-verkkopalvelulla 3D-dataa on helppo käsitellä

Tarkastuksen tulokset toimitettiin Pietarsaaren satamalle GISGRO-verkkopalvelun kautta. Palvelu ei vaadi erillisiä ohjelmistoasennuksia, vaan toimii suoraan verkkoselaimella. Verkkopalvelussa satama pystyy tarkastelemaan 3D-dataa, näkemään rakennetarkastajan tekemät huomiot rakenteiden kunnosta, tekemään mittauksia vaurioista ja paikantamaan halutut kohdat rakenteesta tarkasti. Tämä helpottaa mahdollisten korjaustoimenpiteiden ja ennakoivan ylläpidon suunnittelua. Pietarsaaren satama pystyi nopeasti tarkastuksen valmistuttua reagoimaan akuuteimpiin kunnossapitotarpeisiin ja tarkastustulokset ovat merkittävässä roolissa laadittaessa pidemmän aikavälin kunnossapito- ja seurantasuunnitelmia.

VRT:n kanssa oli helppo asioida, aikataulutoiveemme otettiin hyvin huomioon ja yhteydenpito toimi hienosti myös mittausten aikana, muuttuvien olosuhteiden niin vaatiessa. Joustavuus sekä tulosten esittämistapa GISGRO-verkkopalvelussa olivat ratkaisevassa asemassa hankintapäätöstä tehdessä.

Johanna Heinoja, tekninen päällikkö, Pietarsaaren satama

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Karri Kolehmainen & Ville Mäkeläinen

Myynti ja asiakkuudet

Karri Koistinen

+358 40 0604927

karri@vrt.fi

 

 

Ville Mäkeläinen

+358 44 513 2222

ville@vrt.fi

 

Etsitkö jotakuta muuta? Katso kaikki Yhteystiedot.