Fördelar med VRT-metoden vid inspektion av undervattensanläggningar

Vår teknik förenar det bästa av andra metoder: säkerhet, omfattning och hastighet i undersökning av havsbotten med ekolod samt precisionen i att utnyttja dykare.

Vi använder våra egna uppfinningar speciellt konstruerade för vertikala strukturer. Vår flotta omfattar smidigt bemannade undersökningsfartyg som är konstruerade för trånga platser. Med ett VRT-kartläggningsfartyg kan vi per dag skanna en upp till en kilometerlång kaj, bro, rörledning, brygga eller dammkonstruktioner, för att bara nämna några.

Lär känna våra projekt och kunder här (på engelska)

Vår utrustning innehåller också en Leica-laserskanner för mobila undersökningar över vattennivån och en VideoDrone® X4S version 5.0 för fotogrammetriundersökningar. Alla våra undersökningsmetoder resulterar i omfattande molnbaserade 3D-modeller. Den kan behandlas till att bygginformationsmodeller (BIM), visualisera bilder och CAD-ritningar såsom djupdiagram, tvärsnitt eller höjder. Varje undersökningssida är annorlunda, vi kommer att rekommendera det mest fördelaktiga sättet att digitalisera din.

Läs mer om vår service

Inspektionsresultaten, med 3D-data som analyseras av våra licensierade experter inkluderar lokaliserade skador och observationer. Vi bedömer svårighetsgraden för skadorna för att hjälpa er med kommande beslut om underhållet av din plats. Vi använder GISGRO onlinetjänst för att enkelt leverera resultaten till kunden.

Regelbundna inspektioner förlänger infrastrukturens livslängd och hjälper till att förhindra kostsamma överraskningar.

Vill du veta mer om vår teknik? Kontakta oss – vi berättar gärna mer!

VRT
VRT:s flerstråliga sonar-inspektion

Exakthet
Hastighet
Säkerhet

Andra undersökningsmetoder
1

Före flerstråliga sonarundersökningar

Undervattensinspektioner utfördes tidigare huvudsakligen av dykare innan man introducerade snabbare och säkrare 3D-undersökningsmetoder. Forskning och utveckling lanserades för att få mer avgörande inspektionsresultat.

2

Innovation

Ekolodssystem används främst för kartläggning av havsbotten, navigering och för fiskeändamål. VRT bytte tidigt fokus från havsbottnen till vertikala anläggningar. Den nuvarande undersökningsmetoden bygger på en kombination av en högeffektiv flerstrålig sonar (MBES) och patenterade uppfinningar.

3

Taktisk kunskap

Grundarna till VRT Finland Ltd. är pionjärer inom ekolodskanning av anläggningar. Civilingenjörer och strukturinspektörer genom handel har omgett sig med yrkesspecialister från byggbranschen, mark- och hydrografiska lantmäteri, forskning och konstruktion, mjukvaruutveckling och marknadsföring.

4

Unik programvara

Ekolodsundersökningsdata behandlas i allmänhet endast med program som är avsedda för undersökningar av havsbotten. VRT har byggt en unik programvara och en online tjänst GISGRO som fokuserar på att ge klara och detaljerade visualiseringar för våra kunder.

Process—steg för steg

Personlig och pålitlig service

Steg 1

Lämna oss gärna dina uppgifter och vi kommer så snart som möjligt att kontakta dig för att planera undersökningen och att definiera inspektionsområdena med dig.

Steg 2

Våra observatörer kommer till platsen på den avtalade dagen. Vi kalibrerar utrustningen snabbt och startar inspektionen utan att störa driften.

Steg 3

Vi skickar undersökningsdata direkt till efterbehandlingen, där våra experter rensar bort eventuella distraktioner. Våra inspektörer analyserar sedan och rapporterar resultaten.

Steg 4

Vi levererar ett fullständigt behandlat informationspaket genom GISGRO online-verktyg, med en enkel och oberoende online-åtkomst till alla data som innehåller omfattande rapporter, visualiserat 3D-data och expertobservationer.

Intresserad av våra tjänster? Kontakta oss!

Jaakko Kylämies

+358 40 723 8495

jaakko@vrt.fi

 

Letar du efter någon annan? Se Kontaktinformation